Plugga svenska

Uppg 2. The hate U give – läsförståelse

Vi har nu lyssnat igenom The hate U give. Jag vill att du nu ska svara på tre frågor som motsvarar tre kunskapskrav. (OBS! Jag kommer inte bedöma språket i denna uppgift, endast dina tankar/din förståelse.)
1. Sammanfatta. Välj en av personerna i boken, tex Starr, och beskriv hur hen utvecklas. Hur var hen? Hur blir hen? Vilka olika omständigheter bidrar till att att hen utvecklas. Skriv så att någon som inte läst boken förstår.
2. Vilka olika budskap finns i boken?
3. Hur hänger boken ihop med dagens USA? Alltså historiskt och kulturellt sammanhang. Finns det likheter med Sverige och det som händer i boken?

Bedömning

Kunskapskrav

E

C

A

2. Genom att göra ____ sammanfattningar av olika texters innehåll med ____ koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar du ___________ läsförståelse.

enkla

viss

grundläggande

utvecklade

relativt god

god

välutvecklade

god

mycket god

3. Utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor, tolkar och för du _____________underbyggda resonemang om  ____________________ i olika verk.

enkla och till viss del

tydligt framträdande budskap

utvecklade och relativt väl

 tydligt fram-trädande bud-skap och bud-skap som kan läsas mellan raderna

välutvecklade och väl

tydligt fram-trädande bud-skap och bud-skap som kan läsas mellan raderna eller är dolda

4. Du för ______ resonemang om verket med kopplingar till dess upphovsman. Du drar då ________ underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska & kulturella sammanhang som det har tillkommit i.

enkla

till viss del

utvecklade

relativt väl

välutvecklade och nyanserade

väl

« svenska vt-22 så 8