Plugga svenska

Personbeskrivningar -exempel

Flyt som en fjäril, stick som ett bi av Elin Nilsson, Alfabeta. 2013.

Miranda går i åttan och tränar simning nio pass i veckan. Hennes äldre bror Elias är dataspelsberoende. Vid ett tillfälle i boken öppnar Miranda dörren till Elias rum:

Elias snurrar faktiskt på stolen. Tar av sej ena hörluren. Han är så jävla ful. Ursäkta, men det är han faktiskt. I alla fall jämfört med hur han såg ut innan. Håret är så flottigt att det nästan droppar från det och han är typ grå i ansiktet. Okej överdrift, men nästan. Hela han är en levande parodi på en datanörd. (s. 78)

Mirandas bästa kompis heter Johanna. Hon har just blivit ihop med Aleks och Johanna beskriver honom för Miranda:

… att jävlar, vilka mjuka läppar han har, de mjukaste, du kan inte förstå hur övermänksligt mjuka de är (—) han är (…) inte alls kaxig, bara gullig, smsen han skriver, att han vill träffa henne igen, ikväll. (s. 80)

Miranda känner sig antagligen avundsjuk på Aleks, vilket märks när hon beskriver honom:

Aleks har mjuka läppar, han har brunt lockigt hår, en av de lockarna envisas med att åka fram och lägga sej över hans vänstra öga, han har något allvarligt och tungt över sig, men sen när han ler. När han ler. Hans sneda hörntand, hans skarpa ögonbryn.
Han är ful som stryk. (s. 8a)

Miranda beskriver också hur den nykära Johanna ser ut:

Hon är i Aleksmode. Det syns. Hon strålar. Hon gör det. Hon är vacker och hon är min bästa vän och hon strålar för att hon har kysst Aleks mjuka läppar.

 

 

 

« Uppg 8: Personbeskrivning