Plugga svenska

Uppgift 2: Insändare m.m.

Syfte
I detta arbetsområde får du möjlighet att utveckla din förmåga att uttrycka och argumentera för dina åsikter. Kunskap i argumentation gör att du lättare kan bemöta andras åsikter i tal och skrift. Syftet med arbetsområdet är också att du ska utveckla din förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Arbete

Bedömning
Du kommer att bli bedömd när det gäller din förmåga att uttrycka och argumentera för dina åsikter i tal och i skrift, din förmåga att bemöta andras åsikter muntligt samt din förmåga att skriva en insändare med anpassning till texttypens uppbyggnad och språkliga drag.

E C A
Skriva Du kan skriva en insändare med viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer. Du kan skriva en insändare med relativt god språklig variation, utvecklad textbindning samt relativt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer. Du kan skriva en insändare med god språklig variation, välutvecklad textbindning samt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Samtala och diskutera Du kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt. Du kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt. Du kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar och breddar dem.

 

« Svenska ht-14: Så 7


Lämna en kommentar